St. de Regenboogboom blij met bijdrage van St. Steunfonds Jeugdzorg Noord-Holland

Stichting de Regenboogboom bedankt het Steunfonds Jeugdzorg Noord-Holland voor haar bijdrage van €10.000 voor het doen van kinderbezoeken in het Medisch Centrum Alkmaar, het Oranjehuis in Alkmaar en het Spaarne Gasthuis in Haarlem.

 

Wij bezoeken per jaar ruim 7.000 kinderen in ziekenhuizen, instellingen, school en thuis. Wij komen ook in het Medisch Centrum Alkmaar, het Oranjehuis in Alkmaar en het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Voor deze drie locaties heeft het Steunfonds ons een prachtige donatie gedaan van €10.000.

Met dit geld bezoeken onze professionele vrijwilligers veel kinderen, die in een uitdagende situatie staan, en helpen hen weer te herinneren hoe bijzonder en krachtig ze zijn. En ze dat vooral ook te laten ervaren! Een bezoek van de Regenboogboom is vooral veilig, ontspannend en leuk. Het kind een veilig gevoel geven staat voorop. Twee vrijwilligers zingen liedjes, vertellen verhalen en gaan op een speelse ontdekkingsreis: een prettige manier om eigen kracht en waardigheid terug te vinden. Met een echte Regenboogboom vol kristallen nemen we de kinderen mee naar hun eigen droomwereld. In plaats van de problemen en zorgen van alledag komt er ruimte voor een plek waar een kind zichzelf kan zijn, kan ontladen en kracht op kan doen. Die kracht kan later ook weer opgeroepen worden nadat onze vrijwilligers zijn vertrokken. Een kristal, geplukt uit de Regenboogboom, helpt het kind herinneren hoe.

Wij zijn u, het Steunfonds Jeugdzorg Noord-Holland, zeer dankbaar voor uw donatie en laten graag samen met u honderden kinderen in Noord-Holland weer schitteren.

 

Kijk ook naar bijgevoegd bedankfilmpje!

Ziekenhuisbezoek2 Ziekenhuisbezoek2